vrijdag 13 februari 2009

Erratum (Error)

Dat de Chinese taal de meest gebruikte taal op het internet is, heb ik mijzelf laten wijsmaken. (Ik loop er al een paar jaar mee). Controleer altijd je informatie!

Flickr

Flickr lijkt mij niet direct iets voor mij persoonlijk maar zeker wel voor biblitotheken, Jeugdbewegingen, scholen, verenigingen. Een paar foto’s op de weblog en een link naar Flickr. Ik stel mij wel vragen i.v.m. privacy. Waar er op een dia-avond of het laten-rondgaan-van-vakantiefoto’s wel eens iemand roept, “Allé steekt dat weg, laat dat niet zien!” kan nu iedereen altijd door de vereniging of vriendenkring in welke houding of context dan ook tentoongesteld te worden.
Ik zag minder in de spelletjes zoals Colpickr of Picknic (niets kan Photoshop nog maar benaderen). Ik val wel op “The Commons”. Dat ga ik eens van dichterbij bekijken.
Flickr draait rond tags. Zelf trefwoorden toekennen. Enkelvoud of meervouden? In het Nederlands is beperkend. In het Engels dan? (In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is dè internettaal niet Engels maar Chinees!) (En dat is ook weer niet juist, want de meeste mensen, de Chinezen, weten dat wèl.)

dinsdag 10 februari 2009

Mijn bibliotheek

Foto's van de bibliotheek. Ik heb het niet ver gezocht. Een bibliotheek die net diè boeken bevat die mij het meest aanstaan. Voel je thuis. Voor de belangstellenden zijn er hier meer foto's te zien.

Ik ondervind problemen om berichten met foto's in een mooie layout te steken. Nog iets om eens uit te zoeken. Ik veronderstel dat daarvoor wat html-kennis nodig heb.




maandag 9 februari 2009

Flickr


Van alle opdrachten is 'snuffel wat rond' misschien wel de moeilijkste. Daar ben ik een paar uren mee bezig geweest. Er is vanalles gepasseerd. Een foto gezocht en gevonden. Ik heb op veilig gespeeld en een foto van een collega uit de bibliotheekopleiding genomen.
"Een link naar de oorspronkelijke foto"?. "Neem even contact op met de maker van de foto"?. Goed en wel als je die kent. Maar hoe doe je dat volgens het boekje?
Er is nog veel uit te zoeken, ik ben nog maar begonnen...
Voor alle duidelijkheid, deze foto komt van Merijn.C en ik heb nog geen contact opgenomen.
Maar dat komt. Ik ben nog maar begonnen.