woensdag 25 februari 2009

Over het voorgaande (bis)

Ik loop even vooruit. Op mijn lijstje van '23dingendienietlukken' staat: 'Een trefwoordenwolk (of een coververzameling, om het even...) van librarything in de zijkolom van de blog te plaatsen'. De html-tekst die ik daarvoor in mijn blog-html-tekst moet plaatsen wil daar niet in.
Maar ze kan wel zonder problemen in een doordeweeks bericht geïmporteerd worden... Waar ze trouwens niet op haar plaats staat. Blijven proberen.

maandag 23 februari 2009

Over het voorgaande...

Ik heb het laatste uur veel meegemaakt. Het lukte mij verleden week niet om de bibliotheekpresentie te 'embedden' in een blogbericht. Tot daar. Ik kon een link maken naar Slideshare.
Nu toch nog eens geprobeerd, met een andere presentatie, die niets met bibliotheek te maken heeft. Het lukte. Beetje tekst erbij zetten, en 't mislukte. (Mijn presentatie was zomaar veranderd in een presentatie over carnavalmaskers) (???) Herbeginnen. Foutmeldingen over verkeerde html-codes. Eens switchen van 'html bewerken' naar 'nieuw bericht', of eens de foutmeldingen negeren, en dan ging het eens niet en dan weer wel. Tot alles er blijkbaar toch opstond. Nu nog even 'Bericht bewerken", alleen maar om een tekstje erbij te zetten. Daar waren de carnavalmaskers weer. Blij dat het nog maar carnavalmaskers waren! Wat vindt ge allemaal niet op internet als ge niet zoekt!
Een testje:

De uitvinding van het wiel

Door bezigheden in ‘real life’ heb ik een kleine achterstand opgebouwd. Hier nu mijn visie op Web2.0 en Bibliotheek2.0
Ik voel mij een manneke van ’t eerste leerjaar, dat pas met een beverig handje schrijven heeft geleerd (26 dingen!), en aan wie gevraagd wordt: “Wat is je visie op het schrijven”.
Ik werk zelf niet in een bibliotheek, al zou ik dat wel willen, en mijn kennissenkring kent wel Flickr, of Facebook en/of RSS maar ik ben nog nooit aan een gesprek over 2.0 toegekomen. Er is niettemin een wereld opengegaan. Meer dan de afzonderlijke applicaties. Ook de problematiek, de gevolgen en de mogelijkheden, voor bibliotheken en andere gebruikers, zijn nieuw. Ik kan ondertussen een artikel over 2.0 lezen èn weten waarover het gaat. Maar een eigen visie…
Ik heb de indruk dat we willens nillens meemoeten. Ge zijt er niet voor of tegen, zoals ge niet voor of tegen de uitvinding van het wiel zijt. De gevolgen van dat wiel zijn enorm. De gevolgen van schrijven zijn enorm. Weet dat manneke van ’t eerste leerjaar veel waartoe het schrijven geleid heeft. Moord en doodslag. En veel schoonheid. Humor en wetenschap. Een berg problemen. En oplossingen.Vooraleer ik mij aan een essay waag studeer ik wat verder. De leestekens en de hoofdletters!